Megasquirt 3 with a Megashift gpio board

A forum for discussing applications and implementations of the MegaShift transmission controller code for the GPIO from B&G. This can control up to 8-speeds and 6 shift solenoids (plus a 16x9 table for controlling a PWM line pressure valve). It has manual and fully automatic modes (16x9 load x speed table), with under and over rev-limit protection, and full data logging of all inputs and outputs (among many other abilities). A TransStim to test your completed board is also available.
Post Reply
rdmotors
Posts: 2
Joined: Sun Sep 18, 2016 9:46 am

Megasquirt 3 with a Megashift gpio board

Post by rdmotors » Sun Sep 18, 2016 9:55 am

I have tried to search for this but.....

The following words in your search query were ignored because they are too common words: setup 4l60e.
You must specify at least one word to search for. Each word must consist of at least 3 characters and must not contain more than 14 characters excluding wildcards.

I need to know how to setup a MS3 box to communicate with a Megashift GPIO board. I have tried to follow the manuals and all but i get error that make no sense....Using the s19 file and the ini file i am told to use online i get
Can device Firmware signature mismatch

Current conf serial signature MShift 5.201
Controller req serial signature MS3 format 0524.05
Cotroller reportedfirmware signature MS3 1.4.1 release

Matt Cramer
Posts: 55
Joined: Thu Apr 17, 2008 5:19 am

Re: Megasquirt 3 with a Megashift gpio board

Post by Matt Cramer » Wed Sep 21, 2016 6:29 am

Are you trying to connect to the MegaShift directly, or connect to it as an added CAN device?

rdmotors
Posts: 2
Joined: Sun Sep 18, 2016 9:46 am

Re: Megasquirt 3 with a Megashift gpio board

Post by rdmotors » Wed Sep 21, 2016 9:03 am

I am trying to connect to the Megashift directly, but I also get the same error when trying to connect to the Megasquirt 3.

Which one of these do I use?
I try to use the v5 code and all the tables are not setup for the trans.
Like I get a shift table that has some set to 255?


http://www.msgpio.com/manuals/mshift/4L60Ecode.html

http://www.msgpio.com/manuals/mshift/V5code.html

http://www.msgpio.com/manuals/mshift/V2code.html#load

sam3481
Posts: 3
Joined: Sun Sep 25, 2016 7:48 pm

Re: Megasquirt 3 with a Megashift gpio board

Post by sam3481 » Sun Sep 25, 2016 7:51 pm

I had a similar issue with my setup and found it to be a problem with the project in Tunerstudio..
Copy off or delete your exsisting projects that are in the /documents/Tunerstudio Projects/ folder and create a new project.. This fixed my issue..


Good luck

-Sam

Post Reply